top of page
Gekleurde cashewnotencrème

Gekleurde cashewnotencrème

10 min (+ weken van de noten)

1 potje

Zoek je een voedzaam broodbeleg voor je zoon of dochter? Probeer dan eens deze cashewnotencrème! Rijk aan belangrijke vetzuren en mineralen zoals magnesium en calcium. Bovendien zorgen ze voor een heel verzadigend gevoel. 


De smaak van de cashewnotencrème alleen is misschien niet heel spannend, maar wel als je hem op smaak en kleur brengt met fruitpoeder! Deze gele, roze, paarse of zelfs regenboogboterhammen zorgen gegarandeerd voor een grote glimlach en blije buikjes!

Gekleurde cashewnotencrème

Zo maak je het:

Let op, de cashewnoten moeten eerst een flink aantal uren weken om zacht te worden en het fytinezuur laagje (wat opname van voedingsstoffen juist verhinderd) te verwijderen. Laat ze daarom bij voorkeur een hele nacht weken en spoel ze de volgende ochtend goed af. Niet zoveel tijd? Als alternatief kan je ook een kant en klare cashewnotencrème kopen (klik hier) en de eerste stap overslaan. 


  • Doe de cashewnoten in de keukenmachine of food processor en maal net zolang totdat de cashewnoten tot een crème. Mocht de crème nog niet smeuïg genoeg zijn, kan je er wat (kokos)yoghurt aan toevoegen en dit nogmaals goed mixen. 


  • Nu kan je de crème mengen met het fruitpoeder. Mocht je met meerdere kleuren willen werken, splits je de crème eerst op in verschillende kommetje en voeg je dan 1 à 2 theelepels fruitpoeder per smaak toe. 


Dan is je spread klaar! Je kunt hem ongeveer een week in de koelkast bewaren, maar de kans is groot dat hij al eerder helemaal op is ;) 

Gekleurde cashewnotencrème

Tip: Je kunt dit kleuren en op smaak brengen ook heel goed met hummus doen! 

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• ca. 100 gram cashewnoten (ongebrand en ongezout) of een klant en klare cashewnotencrème

• evt. 1 à 2 el (kokos)yoghurt

• ca. 4 tl fruitpoeder naar keuze (of meerdere soorten als je regenboog-broodjes wilt maken): Strawberry Spa (lichtroze), Raspberry Rise (donkerroze), Pineapple Power (geel) of Blueberry Boost (paars). 

Overige benodigdheden:

• keukenmachine of food processor

• glazen potje om de crème in te bewaren

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page