Glutenvrije ijshoorntjes

Glutenvrije ijshoorntjes

45 min.

ca. 12 hoorntjes

Het meest praktisch om ijs te maken is natuurlijk om een ijsvorm te gebruiken, maar mocht je een keer meer tijd hebben, dan is het ook super leuk om deze glutenvrije ijshoorntjes te maken! Ze zijn heerlijk krokant en alleen gezoet met kokosbloesemsuiker (wat de bloedsuikerspiegel minder snel doet stijgen). Let op: je hebt wel een oublie/kniebertjes ijzer nodig. 

Glutenvrije ijshoorntjes

Zo maak je het:

  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een mixer of keukenmachine. Het beslag moet vloeibaar, maar niet te dun zijn. Een kwestie van uitproberen en waar nodig nog meer plantaardige melk of juist wat rijstmeel toevoegen. 


  • Verwarm nu het ijzer (niet al te hoge stand) en vet deze in met wat kokosolie. Giet nu een klein beetje beslag in het midden van het ijzer. Ik gebruikte hier een ijsschep voor om iedere keer precies de juiste hoeveelheid beslag te hebben. 


  • Leg ondertussen een snijplank klaar waar je de hoortjes op kan rollen. Let op: zodra de wafel klaar is moet je vrij snel werken anders wordt het hoorntje al hard. 


  • Haal de wafel uit het ijzer en rol deze (evt. met behulp van een vormpje) op in de vorm van een hoorntje. Leg er even een handdoek of theedoek op zodat hij niet open rolt tijdens het uitharden. Daarna kan hij verder afkoelen en is hij klaar! 


  • Herhaal de stappen totdat het beslag op is. De hoorntjes kan je prima 1 tot 2 weken bewaren in een goed afgesloten bakje (zorg wel dat ze eerst goed afgekoeld zijn voor je ze daar in stopt).


En dan is het natuurlijk tijd om er ijs in te scheppen! Kijk hier hoe je het lekkerste verantwoorde schepijs voor kinderen (en jezelf) maakt!

Glutenvrije ijshoorntjes

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 100 gr glutenvrij rijstmeel (ik gebruikte deze van Lisa's choice)

• 25 gr boekweitmeel

• 80 gram kokosbloesemsuiker

• ca. 190 ml plantaardige melk

• 55 gr gesmolten grasboter of kokosolie

• 1 ei

• 1 tl psylliumvezels

• 1,5 tl mijn allereerste kruidenmix van Sienna & Friends (of anders kaneel)

• wat extra kokosolie voor het invetten van het ijzer

Overige benodigdheden:

• oublie / kniepertjes wafelijzer

• evt. een houten of rvs ijsjesvorm voor het vormen van de hoorntjes. Wij hebben deze houten speelgoed ijsjes in huis en dat was ideaal voor het vormen van de hoorntjes. 

• evt. een ijsschep 

Bekijk meer gezonde producten in de webshop