Kerstkoekjes met kaneel en kokosbloesemsuiker
45 min. + 15 min. oven
18-20 koekjes
Hebben jullie zin om samen kerstkoekjes te gaan maken? Bekijk dan snel dit glutenvrije recept en bak de samen heerlijke koekjes!
De koekjes worden gemaakt met (glutenvrij) havermeel, kokosbloesemsuiker, kaneel en bakpoeder . Kokosbloesemsuiker heeft een zoete, zachte karamelsmaak en scoort van alle suikers het laagst op de glycemische index waardoor het een lage impact heeft op de bloedsuikerspiegel. Bovendien bevat de bakmix kaneel, wat naast een heerlijke smaak ook bijdraagt aan een stabiele bloedsuikerspiegel. Verantwoorde koekjes dus!
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe het havermeel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder en de kaneel in een kom en voeg het ei en de boter of kokosolie toe. Kneed tot het deeg een mooie bal is.
Heb je ook chocolade in huis? Dan kan je ervoor kiezen om ca. een halve reep chocolade fijn te hakken met een mes en door het deeg te doen (en anders kan je de chocolade bewaren om te smelten en er na het bakken overheen te gieten).
Leg het deeg dan in de koelkast voor ca. 30 minuten. Rol hem daarna uit met een deegroller of met de hand en steek de koekjes uit. Leg deze op een met bakpapier beklede bakvorm en bak ze in 13-15 minuten gaar.
Wil je chocolade erover? Smelt de chocolade au-bain-marie en dip de koekjes in de chocolade of giet met een lepel de chocolade over de koekjes. Even uit laten harden en..smullen maar!
Nadat ze afgekoeld zijn kan je ze het beste bewaren in een goed afgesloten trommel of doosje.
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 190 gr havermeel
• 50 gr kokosbloesemsuiker
• 1 tl wijnsteen bakpoeder
• 1 tl kaneel
•1 ei of 1 el lijnzaad gemengd met 3 el lauwwarm water
• 65 gr (gras)roomboter of kokosolie
• Optioneel: ca. 50 gr chocolade (min. 70% cacao)
Overige benodigdheden:
• 1 vel bakpapier