Pepernoten met kokosbloesemsuiker (ook vegan)
20 min + 15 min oven
30 Ã 40 nootjes
Heb jij ook alweer zin om heerlijke pepernoten te gaan bakken? Maar dan liever wel een stuk verantwoorder dan de suikerrijke pepernoten(mix) uit de supermarkt? Maak dan ook snel deze heerlijke knapperige pepernoten!
In tegenstelling tot het andere pepernoten recept op de site, zijn deze niet gezoet met dadels maar met kokosbloesemsuiker (wat de bloedsuikerspiegel minder snel doet stijgen). Ook zijn ze iets knapperiger dan de andere nootjes.
Ze zijn glutenvrij, ei-vrij en eenvoudig vegan te maken door de (gras)roomboter te vervangen door kokosolie. Je bakt ca. 35 pepernoten met dit recept.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden
Doe alle ingrediënten samen in een kom en kneed dit (met de hand of keukenmachine) tot een mooie deegbal. Is het deeg nog wat droog? Voeg dan nog een eetlepel (vegan) melk toe aan het deeg. Juist wat plakkerig? Let het dan even 10 minuten in de koelkast te rusten of voeg wat kokosmeel toe.
Rol er vervolgens kleine balletjes van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de balletjes vervolgens nog even zachtjes aan zodat ze iets platter worden.
Bak de pepernoten vervolgens in 15 Ã 17 minuten mooi bruin in de oven (hangt een beetje af van de oven; ze moeten mooi bruin zijn) en laat ze afkoelen voordat jullie er van kunnen smullen!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 75 gr havermeel
• 30 gr amandelmeel
• 38 gr kokosbloesemsuiker
• 35 gr (gras)roomboter of kokosolie (op kamertemperatuur)
• 12 gr speculaaskruiden
• 2 el (vegan) melk
• 1/2 tl bakpoeder
Overige benodigdheden:
• Velletje bakpapier