top of page
Popcorn met fruitpoeder topping

Popcorn met fruitpoeder topping

10 minuten

ca. 3 bakjes

Vrijdagavond betekent bij ons tegenwoordig 'opblijf'-avond, waarbij Kae langer op mag blijven en we samen op de bank nog een leuke film of serie kijken. Vaak valt ze na een paar nummers al in slaap maar dat mag de pret niet drukken, ze kijkt de hele week al uit naar het bank-avondje op vrijdag. De avond is natuurlijk helemaal af met een lekkere snack en de popcorn die we laatst zelf maakten was een groot succes! 


Nu zal je denken, popcorn is toch niet zo gezond? Dat klopt deels. Popcorn en de maïs waar popcorn van gemaakt wordt is alleen gezond/verantwoord als het van biologische oorsprong (en dus GMO vrij en onbespoten) is en als hij niet gezoet is met poedersuiker. Wil je meer lezen over de voor- en nadelen van maïs? Lees dan vooral deze blog even waarin ik ook uitleg waarom maïsknabbels geen goed idee zijn voor baby's. 


Een leuk weetje is dat gepofte popcorn relatief weinig suiker bevat en veel vezels, waardoor het toch een verantwoord tussendoortje kan zijn voor zo nu en dan. Het is echter vaak de hoeveelheid poedersuiker (of zout) die eroverheen gestrooid wordt, wat popcorn ongezond maakt. Een heerlijk alternatief om popcorn toch wat meer smaak te geven is door er fruitpoeder over te strooien! Wij maakten deze biologische popcorn met Strawberry Sparkle fruitpoeder en dat was een groot succes! Gaan jullie deze popcorn ook eens uitproberen?

Popcorn met fruitpoeder topping

Zo maak je het:

  • Verhit de koekenpan en doe er een klein beetje olie in 


  • Voeg dan een handje biologische popcorn maïs toe en doe de deksel op de pan


  • Wacht totdat de eerste maïskorrels beginnen te poffen en zet het vuur dan iets lager. Wacht nu net zolang totdat alle maïs gepoft is. 


  • Doe nu de maïs in een grote kom en strooi er een paar theelepels fruitpoeder over. Roer alles goed door elkaar zodat alle popcorn voorzien wordt van een beetje fruitpoeder. 


  • Verdeel de popcorn nu over de bakjes en jullie snack voor de filmavond is klaar! 

Popcorn met fruitpoeder topping

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• biologische popcorn maïs 

• een beetje olie, zoals olijfolie of kokosolie

• fruitpoeder naar keuze, zoals Strawberry Sparkle, Raspberry Rise , Mighty Mango of Blueberry Boost.

Overige benodigdheden:

• koekenpan met deksel

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page