Speculaas cake-pops
15 min + 25 min oven
20-25 stuks
Afgelopen week kwamen de nieuwe mini bakvormen van We Might Be Tiny binnen en die móest ik natuurlijk meteen uitproberen. Ik besloot mini speculaas cakejes te maken die ik daarna op een stokje heb geprikt! Een super snelle en leuke manier om heerlijke cakepops te maken.
Ze kunnen mee in de lunchtrommel of als tussendoortje gegeten worden (ze zijn ook erg leuk als traktatie overigens!). Doordat het echt mini cakejes zijn, is de snack-portie precies goed voor kinderen. Ondanks dat kleinere maatje zijn ze wel erg voedzaam en verzadigend door het gebruik van banaan, amandelmeel, havermeel en eieren (die je overigens ook door lijnzaad en water kan vervangen).
Krijg je al zin om ze te gaan maken? Lees dan snel verder!
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Prak of maal de banaan fijn en voeg daar de eieren, het amandelmeel, havermeel, bakpoeder en de kruiden aan toe. Mix dit tot het een egaal beslag wordt.
Smelt ondertussen een beetje kokosolie of ghee en vet de vorm goed in
Verdeel het beslag over de vorm (vul ze ongeveer voor 2/3e) en zet de vorm daarna voor ca. 25 minuten in de oven
Laat de cakejes goed afkoelen en prik ze dan op de lollipop stokjes! En... smullen maar! :)
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 75 gram amandelmeel
• 30 gram havermeel (of zelf havermout malen)
• 2 el 'Mijn allereerste kruidenmix' van Sienna & Friends (of speculaaskruiden)
• 1 banaan
• 2 eieren
• 1/2 tl bakpoeder
• 1 à 2 tl ahornsiroop of honing
• een beetje kokosolie of ghee voor het invetten van de vorm
Overige benodigdheden:
• Mini bakvorm van We Might Be Tiny (Tip: heb je een siliconen snoepvorm in huis? Dan kan je ze daar ook in maken! Let erop dat je ze wel iets eerder uit de oven haalt aangezien deze vormen minder diep zijn)
• Lollipop stokjes