Wortel cakejes
20 min + 30 min oven
9 stuks
Op zoek naar een gezonde kidsproof brood-vervanger? Probeer dan eens deze heerlijke wortel-cakejes! Het amandelmeel en havermeel is glutenvrij en geeft een goed verzadigend gevoel. Daarnaast leveren de kokosyoghurt en walnoten belangrijke vetten die opgroeiende kinderen goed kunnen gebruiken. Ook zit er natuurlijk wortel in, waardoor je zoon of dochter gedurende de dag al wat groentes binnenkrijgt en dit niet allemaal aan hoeft te komen op het avondeten. Ideaal als als ontbijt, lunch of hartig tussendoortje!
Het recept is voor precies 9 cakejes uit deze bakvorm, maar mochten ze bevallen zou ik ze de volgende keer zeker in dubbele hoeveelheid bakken. Je kunt ze namelijk ook heel goed invriezen en hebt dan altijd een gezond tussendoortje, snel ontbijt of makkelijke lunchtrommel voor het grijpen!
Zo maak je het:
Verwarm allereerst de oven voor op 170 graden
Rasp dan de wortel en hak de (wal)noten alvast in kleine stukjes. Let erop dat je ze echt goed fijn hakt (of raspt) als de cakejes voor jonge kinderen bedoeld zijn
Doe vervolgens alle ingrediënten in een kom en meng of mix het goed door elkaar
Vet de bakvorm in met een beetje gesmolten kokosolie en bak de cakejes in ca. 30 minuten gaar. Even afkoelen en ready to eat!
Je kunt deze cakejes gerust invriezen voor een later moment!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 75 gr amandelmeel
• 25 gr havermeel
• 1,5 tl bakpoeder
• 2 eieren (Vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad dat gemengd is met 6 el water)
• 80 gr geraspte wortel
• 1 el ahornsiroop
• 100 gr kokosyoghurt
• 35 gr gehakte walnoten of andere gehakte nootjes
• 30 gr rozijnen
• 1,5 tl 'Mijn allereerste kruidenmix' van Sienna & Friends (of anders kaneel)
• een beetje kokosolie voor het invetten van de bakvorm
Overige benodigdheden:
• een (siliconen) bakvorm, zoals deze leuke van We Might Be Tiny