Zoete aardappel muffins
20 min + 35 min oven
9 (kleine) muffins
Wist je dat zoete aardappelen eigenlijk een groente zijn? Hartstikke gezond dus en als je ze ook nog eens klaarmaakt als muffin zijn die extra vitamines zo binnen! Lekker als lunch, tussendoortje of gewoon eens tijdens het avondeten!
Zo maak je het:
Schil de zoete aardappel en snijdt hem in dunne plakjes
Kook of stoom de zoete aardappel nu kort (ca. 10 minuten) en verwarm ondertussen de oven voor op 185 graden
Giet de aardappelstukjes af, doe ze in een kom en prak ze met een vork of stamper tot een puree.
Voeg dan alle andere ingrediënten toe en mix dit goed door elkaar of doe het in de keukenmachine.
Vet de muffinvorm nu in met een beetje kokosolie en vul de vormpjes
Bak de muffins in 30 Ã 35 minuten gaar. Laat ze heel even afkoelen en... smullen maar!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 1 grote zoete aardappel (ca. 250 gram)
• 100 gram amandelmeel
• 2 eieren
• 25 gram hazelnotencrunch (of walnoten)
• 1 el ahornsiroop
• 2 el plantaardige melk, zoals havermelk of amandelmelk
• 1/2 à 1 tl 'Mijn eerste foodie kruidenmix' van Sienna & Friends (afhankelijk hoe kruidig je ze wilt hebben)
• 1 tl bakpoeder
• een beetje (gesmolten) kokosolie voor het invetten van de vorm
Overige benodigdheden:
• muffinvorm (ik gebruikte dit keer deze vorm van We Might Be Tiny)