top of page
rode bieten wafels_edited.jpg

Uniek groentepoeder

Wil jij je zoon of dochter meer groentes geven naast de groentes bij het avondeten? Een goede optie is gevriesdroogd groentepoeder, dat je als natuurlijke kleur- en voedingsstof kunt gebruiken. Dit superfood is gemaakt van puur groente, 100% biologisch en zit bomvol voedingsstoffen en vezels.

Wil jij ook...

IMG_6647 - Bewerkt.png

minder strijd om het opeten van groentes bij het avondeten?

 Je zoon of dochter daarom graag gedurende de dag ook al groentes laten eten? 
 

Maar wil je liever niet dat je hiervoor apart groente moet koken of stomen voordat je ze kunt gebruiken? 

 Wil je graag een product dat super eenvoudig door smoothies, pannenkoekjes en andere baksels kunt verwerken? Zonder verspilling van groentes die je op dat moment niet nodig hebt? 

 En wil je graag dat dit een natuurlijk product is dat veilig voor kinderen en 100% biologisch, dus zonder pesticiden is? Maar wel met een natuurlijk leuk kleurtje?

 En zoek je dus eigenlijk een lang houdbare voedingsstof vol vitamines en vezels?

Probeer dan groentepoeder!

Wat is gevriesdroogd groentepoeder?

Gevriesdroogd groentepoeder is een natuurlijke kleur- en voedingsstof, gemaakt van enkel en alleen puur groente en waarbij tot 98% van de voedingswaarde behouden is gebleven. Bovendien is het heel rijk aan vezels. Met recht wordt het ook wel een superfood genoemd. Het groentepoeder wordt verkregen door een uniek proces van vriezen, drogen en malen (en is niet te vergelijken met regulier gedroogd groentepoeder). Dat proces ziet er als volgt uit: 

Bekijk alle smaken: rode biet, spinazie en pompoen!

Alle smaken
Icoontje pompoen.JPG

stap 1

De verse groente wordt ingevroren bij zeer lage temperaturen

(–50 tot –80 graden Celsius).

Icoontje rode biet.JPG

stap 2

Vervolgens wordt heel langzaam het grootste gedeelte van het ijs verwijderd. De lage temperatuur zorgt voor optimaal behoud van smaak en textuur.

Icoontje spinazie.JPG

stap 3

Door nadroging worden de laatste restjes water verwijderd. De groente die over blijft is zeer licht in gewicht maar bevat nog vrijwel alle voedingsstoffen

Icoontje pompoen.JPG

stap 4

In de laatste fase wordt de gevriesdroogde groente vermalen tot fijn poeder. Door de intense smaak heb je slechts een klein beetje poeder nodig per keer!

Waar kan je het groentepoeder allemaal voor gebruiken?

Groentepoeder kan je gebruiken om verschillende gerechtjes en baksels extra voedzaam te maken en van een mooi kleurtje te voorzien. Denk aan pannenkoekjes, overnight oats, cakejes, bananenbrood, wafels, soepen, sauzen of zelfs koekjes. Maar ook koude gerechten zoals smoothies, dadelballetjes, yoghurt en nog veel meer kan je er extra voedzaam mee maken. In tegenstelling tot fruitpoeder (wat overigens erg lekker te combineren is met groentepoeder) blijft de kleur wel behouden bij warme toepassing. Je kunt dus echte prinsessen wafels of draken pannenkoekjes bakken!

alle smaken 2

Rode bietenpoeder, spinazie poeder en pompoen poeder:

Of bestel direct een voordeelpak! 

Waarom is dit groentepoeder uniek?

rode bietenpoeder pompoen poeder en spinazie poeder

✓ In tegenstelling tot regulier gedroogd groentepoeder bevat dit poeder nog tot 98% aan voedingswaarde door de unieke vriesdroogmethode

 Het poeder is 100% biologisch en een natuurlijke voedingsstof die ook geschikt is voor kinderen 

✓ Het groentepoeder bevat enkel en alleen puur groente dat vrij is van schadelijke pesticiden en rijk is aan vitamines en vezels

✓ Het groentepoeder is zeer geconcentreerd (1 gram poeder = 10 gram verse groente) en intens van smaak en kleur. Je hebt maar een klein beetje nodig per keer

✓ het groentepoeder geeft een natuurlijke kleur

✓ Het groentepoeder is 100% vegan

Misschien vind je dit ook leuk: Een voordeelpak met zowel groente- als fruitpoeder!

 • Order, levering en retour"
  Ik heb geen bevestiging van mijn order ontvangen​, wat nu? Controleer in dit geval eerst de spam box van je email. Mocht hij ook daar niet in zitten, mail dan naar info@okaeforkids.nl , dan helpen wij je verder. Hoe snel kan ik mijn bestelling verwachten? Je bestelling wordt binnen 1 tot 3 werkdagen bezorgd. Je ontvangt hier tevens een Track en Trace code van. Kijk ook op onze Verzend en Retour paginavoor meer informatie. Ik wil graag een product retour zenden, hoe werkt dit? Kijk op onze Verzend en Retour pagina voor meer informatie. Wordt er ook geleverd in België? Ja, in België wordt ook geleverd, maar aangezien een brievenbusverpakking daar niet bestaat worden er standaard pakketkosten in rekening gebracht.
 • Kwaliteit van de thee
  Wat is het verschil met (fruit)thee in de supermarkt? Al onze thee bevat 100% biologische en hoogwaardige ingrediënten, afkomstig van hele bladeren en echte stukken fruit en kruiden. Hierdoor wordt een betere smaak verkregen in vergelijking met supermarkt thee. Bovendien bevat thee uit de supermarkt vaak zogenoemd 'gruis', wat eigenlijk restmateriaal van de productie van thee is. Daarnaast bevat kinderthee uit de supermarkt geregeld groene of zwarte thee waar cafeïne in zit en worden er vaak suikers aan toegevoegd. Okae kinderthee bevat geen cafeïne en geen toegevoegde suikers en is daarmee een gezondere keuze voor kinderen. De thee zit bovendien in grote, 100% biologisch afbreekbare zakjes, gemaakt van mais. Wat betekent cafeïne vrij? De cafeïne in thee wordt ook wel theïne genoemd. Theïne zit in alle theebladeren en daaruit verkregen thee, zoals groene, witte en zwarte thee. Fruitthee, kruidenthee en rooibos thee wordt tevens thee genoemd door de bereiding en drinkwijze, maar wordt niet gemaakt uit thee bladeren. Hierdoor zijn deze blends altijd zonder cafeïne en daardoor erg geschikt voor kinderen en zwangeren. Waar zijn de theezakjes van gemaakt? De thee zakjes zijn ongebleekt en gemaakt van milieuvriendelijk PLA, wat gemaakt is van zetmeelrijke planten zoals suikerbieten, maïs en tarwe. Er is geen enkel plastic toegevoegd om de zakjes te dichten of het labeltje aan het zakje vast te maken, waardoor de zakjes 100% biologisch afbreekbaar zijn en bij het compost kunnen. De theezakjes zijn vrij groot, waarom is dat? Hoe meer ruimte de thee in het theekopje of de beker krijgt, des te beter de geur, smaak en kleur afgegeven wordt aan het water. Door grote theezakjes krijg je als het ware het effect van losse thee, maar dan met het gemak van een theezakje. Is Okae for Kids biologisch gecertificeerd? Ja, Okae for Kids is officieel gecertificeerd door SKAL bio controle. Op aanvraag kan het certificaat toegezonden worden.
 • Houdbaarheid
  Hoe lang is de thee houdbaar? Thee heeft een lange houdbaarheid, tot wel 2 jaar na productie. Indien het bewaaradvies wordt opgevolgd is de thee houdbaar tot de genoemde datum op de verpakking. Hoe kan ik de thee het beste bewaren? De thee kan het beste koel en droog bewaard worden, in gesloten verpakking. Het bewaaradvies staat tevens op de verpakking.
 • Gebruik
  Waarom is de thee pas geschikt voor kinderen vanaf 12 maand? Alle ingrediënten van Okae Kinderthee zijn veilig voor kinderen; ook voor baby's vanaf 6 maanden oud. De meeste baby's wennen echter pas vanaf 6 maanden oud aan andere voeding dan melk. De baby moet hier qua smaak aan wennen, maar ook de darmen moeten deze nieuwe voeding leren kennen. Omdat Okae kinderthee ook verschillende kruiden bevat, adviseren wij de thee te schenken vanaf 12 maanden. Zodoende is je kindje (en zijn de darmen van je kindje) al wat meer gewend. Wil je toch graag eerder thee aanbieden? Zet de thee dan eerst wat lichter. Is de thee ook voor volwassen geschikt? Ja, de thee kan ook prima door volwassenen gedronken worden. Zo wordt het thee-momentje nog gezelliger! Is de thee ook voor zwangeren geschikt? Ja, doordat er geen cafeïne in de thee zit zijn alle smaken van Okae for Kids ook erg geschikt om te drinken door zwangeren. Kan de thee ook koud gedronken worden? Ja, dat kan zeker. Let er wel op dat als je de thee alleen met koud water bereid, het wat langer kan duren voordat de geur, smaak en kleur aan het water zijn afgegeven. Bekijk ook onze pagina over ijsthee voor meer informatie over een koude bereiding. Hoeveel koppen thee kan ik zetten met 1 thee zakje? ​Uiteraard hangt dit erg af van het type thee, de grootte van de drinkbeker of mok en de sterkte waarop je de thee wenst te schenken en drinken. In de regel is 1 theezakje wel voor 2 á 3 keer te gebruiken, waarbij met name de rooibos thee (Mangoes Tea Tub, Apple Pie Pool) vaker mee gaat dan de kruiden- en fruitthee (Lemon Lagoon, Strawberry Spa).
 • IJsthee
  Hoe maak ik ijsthee? Kijk hiervoor op onze ijsthee pagina! Hoe lang kan de gemaakte ijsthee bewaard blijven? De ijsthee kan circa 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaard blijven.
 • Suikers
  Hoe kan het dat er bij sommige smaken toch suiker bij de voedingswaarden staat? Dit betreffen slechts van nature aanwezige suikers. Geen enkele smaak van Okae kinderthee bevat toegevoegde suikers. Wat is het verschil in hoeveelheid suiker dat een kind binnen krijgt met een glas conventionele ranja/limonade? In een glas limonade (200ml) zitten gemiddeld wel 16 gram suiker, dat zijn 4 suikerklontjes! In een glas kinderthee van Okae for Kids zit minder dan 0,1 gram aan (van nature aanwezige) suikers. Kijk ook eens op de website van het Diabetesfonds voor meer informatie over suiker in (fris)drank.
 • Aroma’s
  Waarom zit er natuurlijk aroma in Okae kinderthee? In Okae kinderthee zit een zeer beperkte hoeveelheid natuurlijk aroma. Dit zorgt ervoor dat de producten nét wat lekkerder ruiken en ze ondersteunen de smaak van het fruit en de toegevoegde kruiden. Ze bevatten geen suiker en maken de thee niet zoet van smaak. Wel wordt er een optimale en stabiele smaak verkregen, waardoor er geen andere toevoegingen nodig zijn. In Okae kinderthee zit alleen natuurlijk aroma dat voldoet aan alle kwalificaties die de EU aan voedselveiligheid stelt. Wat is natuurlijk aroma? Een natuurlijk aroma heeft een natuurlijke oorsprong (zoals plant of mineraal) en is gewonnen met behulp van een traditioneel voedselbereidingsproces, bijvoorbeeld koken, stomen of fermentatie. Zijn aroma's niet volgens traditioneel voedselbereidingsproces gemaakt en hebben ze geen natuurlijke oorsprong, dan staat op de verpakking alleen de term ‘aroma’. De term ‘kunstmatige aroma’s’ bestaat niet in de Europese wetgeving. In Okae kinderthee zit alleen natuurlijk aroma dat voldoet aan alle kwalificaties die de EU aan voedselveiligheid stelt.
FAQ

Bekijk ook andere gezonde producten voor kinderen

bottom of page