top of page
Zoeken

Verhoog de weerstand van je kind (en jezelf!) met vitamine D

Bijgewerkt op: 12 okt. 2022

Nu de herfst weer is begonnen lijkt dat ook wel het startsein voor snotneuzen te zijn. Super vervelend natuurlijk, maar weet dat je er iets aan kunt doen! Als je zorgt dat je weerstand op peil is, is de kans aanzienlijk kleiner is dat je verkouden of ziek wordt van een rondgaand virus. Dit doe je door uiteraard gezond te eten (veel groente!) en voldoende slaap te pakken, maar ook door te zorgen dat je voldoende vitamine D aan maakt!Vitamine D

Een heel belangrijke vitamine die je weerstand kan verhogen is dus vitamine D. Veel mensen denken dat dit alleen een supplement is voor kinderen onder de 4 en ouderen boven de 60, maar niets is minder waar. Vitamine D is één van de belangrijkste vitamines in je lichaam, dat nodig is voor onder andere je hersenen en calciumopname in de botten, maar ook voor je immuunsysteem. Er zijn zelfs studies die een verband aantonen tussen je vitamine D status en de mate waarin je ziek wordt van het corona virus. Maar ook los van het corona virus is het natuurlijk heel fijn als je een goede weerstand hebt en niet snel ziek wordt.


We maken te weinig vitamine D aan

Zoals de meeste mensen wel weten kan je lichaam zelf vitamine D aanmaken onder invloed van zonlicht. Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat wij zelf, maar vooral ook onze kinderen dit veel te weinig opnemen omdat:

  • we onze kinderen in de zomer vrijwel direct insmeren met een dikke laag zonnebrandcrème (wat de opname flink hindert)

  • kinderen steeds meer binnen spelen

  • we in Nederland eigenlijk te ver van de evenaar leven voor optimale opname

Nu de R weer in de maand zit betekent het ook nog dat de zon minder krachtig is en we daardoor sowieso te weinig vitamine D aan kunnen maken. Een vitamine D supplement kan ik dus iedereen aanbevelen om zo je immuunsysteem de komende maanden op orde te houden. Zorg ervoor dat je een kwalitatief goed supplement koopt zodat het ook echt wordt opgenomen in het lichaam. Wil je meer weten over de vitamine D van Vitals die ik verkoop? Kijk dan even hier voor Vitamine D druppels of hier voor Vitamine C en D gummies. Neem gerust contact met me op als je hier nog vragen over hebt.

Vitamine D en visolie

Eerder schreef ik al eens over het belang van visolie voor onder andere de hersenen en om ontstekingen in het lichaam uit te kunnen zetten. Nu is Vitamine D een vetoplosbare vitamine, wat betekent dat dit het best opgenomen wordt als er ook vet of olie aanwezig is. Om deze reden wordt vitamine D regelmatig toegevoegd aan visolie. Mochten jullie al visolie gebruiken, controleer dan even of er ook vitamine D in zit (en zo ja, hoeveel), want dan hoef je misschien geen vitamine D meer te suppleren. De visolie die ik in de webshop te koop heb is die van Arctic Blue en daar zit ook al vitamine D bij in, maar niet voor iedereen voldoende als dagelijkse dosering. Mocht je hier meer vragen over hebben of een persoonlijk advies willen, neem dan even contact met me op.


Meten is weten

Wil jij liever eerst de vitamine D status van je kind of jezelf weten voordat je beslist of je een supplement wilt gaan nemen? Dat is mogelijk door middel van een test met eenvoudige vingerprik. Mocht je hier in geïnteresseerd zijn kan je hier een berichtje sturen of mailen naar info@okaeforkids.nl. Op naar een snotvrij najaar! ;)0 opmerkingen

Comments


bottom of page