top of page
Havermout muffins met fruit

Havermout muffins met fruit

20 min + 30 min oven

12 muffins

Ideaal als tussendoortje of onderdeel van het ontbijt of de lunch: havermout muffins! Ze vullen goed, zitten bomvol vezels en hebben een heerlijk zoete smaak doordat er banaan en fruit doorheen zit. Ik heb ze gemaakt met frambozen, maar je kunt ook ander fruit zoals aardbei of blauwe bes kiezen. 


De frambozen in dit recept zijn gevriesdroogde frambozen, maar je kunt ook prima bakken met vers fruit. Houdt er dan alleen rekening mee dat daar nog veel meer vocht in zit, waardoor je ook arrowroot of maïzena nodig zal hebben. Ik leg je verderop in het recept precies uit wat je in dat geval moet doen. 


De muffins zijn ook erg goed in te vriezen en kunnen ook goed meegegeven worden naar school!



Havermout muffins met fruit

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet indien nodig de muffinvormpjes een beetje in (bij de muffin vormpjes van We Might Be Tiny is dit niet nodig)


  • Prak de bananen fijn met een vork en doe dit samen met de eieren, de havermout, het havermeel, het amandelmeel, de melk, het bakpoeder en het vanillepoeder (of andere kruiden) in een kom en mix tot een glad beslag.


  • Doe 1 tl baking soda in een kommetje en voeg hier wat citroensap aan toe. Dit mengsel gaat schuimen en mag nu door het beslag gemixt worden. 


  • Indien je vers fruit gebruikt: snijd dit in stukjes en dip het in een schaaltje met wat arrowroot of maïzena. Dit is nodig omdat vers fruit nog veel vocht bevat en je muffins dan te nat blijven. Spatel het fruit nu door het beslag. 


  • Indien je gevriesdroogd fruit gebruikt: spatel het fruit door het beslag. 


  • Verdeel het beslag nu over de muffin vormpjes (Tip: Gebruik hier eens een ijsschep voor als je die hebt!)


  • Zet het blik met de vormpjes in de oven en bak ze gaar in ca. 30 minuten. Laat ze goed afkoelen en voeg eventueel nog een beetje fruit toe als topping. Dan is het tijd om te proeven... Eet smakelijk!

Havermout muffins met fruit

Tip: De muffins zijn erg goed in te vriezen. Maak eens een dubbele portie en je hebt altijd een gezonde snack in huis!

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 100 gr havermout

• 50 gr havermeel

• 50 gr amandelmeel

• 100 ml (plantaardige) melk

• 2 bananen

• 3 eieren (of vegan: 3 el lijnzaad/chiazaad gemengd met 9 el lauwwarm water)

• 2 tl vanillepoeder (of: kaneel of 'mijn allereerste kruidenmix')

• 1 tl bakpoeder

• 1 tl baking soda + scheutje citroensap 

• 1 à 2 handjes gevriesdroogd fruit OF vers fruit. Indien je vers fruit gebruikt heb je ook een beetje arrowroot of maïzena nodig. 

Overige benodigdheden:

• muffin vormpjes, bijvoorbeeld deze vrolijke van We Might Be Tiny

• evt. een muffin bakblik

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page