top of page
Vegan en suikervrij schepijs, ook wel NICECREAM!

Vegan en suikervrij schepijs, ook wel NICECREAM!

10 min + vriestijd

ca. 3 porties

Zelf heerlijk schepijs maken? Met dit recept is dat super eenvoudig! Het ijs is ook nog eens vegan, suikervrij en lactosevrij dus helemaal verantwoord. Bovendien heb je maar een paar ingrediënten nodig. De basis van het roomijs is banaan en/of avocado. 


Maak jullie keuze voor banaan of avocado op basis van deze informatie:

  • Houden jullie van extra zoet en vinden jullie banaan heel lekker? Kies dan voor een hele banaan (en geen avocado)

  • Vinden jullie banaan wel lekker, maar mag het best nog iets gezonder en willen jullie de banaan smaak niet té overheersend? Kies dan voor een halve banaan en een halve avocado (dit is ook onze favoriete combi!).

  • Houden jullie helemaal niet van banaan? Kies dan voor een hele avocado. 

Deze methode zonder ijsvorm is ideaal als je wat sneller ijs wilt maken. Het enige dat je namelijk aan voorbereiding nodig hebt is standaard wat banaan en/of avocado in de vriezer. Na het klaarmaken van het ijs is het vervolgens in ca. 2u klaar! 


Toch liever fruitpoeder ijsjes maken in een ijsvorm? Bekijk dan dit recept.

Vegan en suikervrij schepijs, ook wel NICECREAM!

Zo maak je het:


  • Zorg dat je standaard plakjes bevroren banaan en/of avocado in de vriezer hebt liggen. Is dit niet het geval dan kan je het ook maken als het nog onbevroren is, maar houd dan rekening met een langere vriestijd. 


  • Haal de banaan en/of avocado uit de vriezer zodra je ijs wilt maken. Doe dit in de blender, samen met de overige ingrediënten. Tip: Doet de blender niets? Voeg dan nog wat kokosmelk toe. 


  • Zorg dat alles goed gemixt is en proef of je de smaak goed vindt. Voeg eventueel nog meer fruitpoeder of ahornsiroop toe. Doe dan het ijs terug in het bakje en zet dit voor 1,5 à 2 uur in de vriezer (langer mag altijd). Dan is het ijs klaar!  Let op: laat je het uren langer in de vriezer zitten, dan zal het ijs ook veel harder worden. Wil je het weer kunnen scheppen? Haal het bakje ijs dan zeker 20 minuten voordat je het wilt opeten alvast uit de vriezer! 


Vegan en suikervrij schepijs, ook wel NICECREAM!

Tip: het ijs is ook goed te maken met andere (plantaardige) melk, maar zal dan wel minder romig zijn. 

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 1 banaan OF 1 avocado OF een halve banaan en halve avocado

• ca. 5 el kokosmelk  (of andere plantaardige melk)

• 1,5 à 2 el fruitpoeder naar keuze, zoals Blueberry Boost (paars), Raspberry Rise (roze), Strawberry Sparkle (lichtroze) of Mighty Mango (lichtgeel). Een combinatie van fruitpoeders is ook aan te raden, zoals Raspberry Rise met Strawberry Sparkle, óf een combinatie van fruitpoeder en groentepoeder, zoals Raspberry Rise en Beetroot BoostHier shop je een voordeelpak fruitpoeder met twee smaken.

• Optioneel: 1 el ahornsiroop 

Overige benodigdheden:

• blender of food processor


Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page