top of page
Kinderthee ijsthee winaar gezonde innovatie award.jpg

Thee of limonade?

Het kan allebei! De thee van Okae for Kids is zo samengesteld dat hij nooit bitter van smaak wordt en daardoor zowel warm als koud gedronken kan worden! Met vier verschillende smaken is er altijd een wel één die jouw kind heerlijk vindt! 

gezien in o.a.

images_edited.jpg
oudersvannu-logo.jpg
eva magazine.png
sestra logo.png
kinderthee suikervrije ijsthee voor kinderen

Herken jij dit?

✓ Je wil je kind graag wat anders geven dan alleen water

✓ Je wil alleen niet dat dit een suikerrijk drankje is

✓ In de supermarkt twijfel je welke variant limonade nu het meest gezond is en welke je moet kopen

✓ Je hebt wel eens thee geprobeerd, maar dat vond je kindje bitter, niet lekker of je miste zelf het gemak

✓ Je zoekt iets dat ook goed koud te drinken is en lekker blijft als het mee gaat naar school

lees dan verder!

Ook ik liep hier namelijk tegenaan. Toen mijn oudste dochter Kae-Lynn opgroeide kwam ik erachter hoe ontzettend veel suiker er zitten in alle producten die 'speciaal voor kinderen' zijn. Bovendien leerde ik dat vloeibare suikers en fruitsuikers in sapjes eigenlijk ook helemaal niet zo goed zijn. Ik besloot zelf een alternatief te ontwikkelen en zo is Okae kinderthee ontstaan. Net zo smaakvol, maar zonder suiker en cafeïnevrij. De thee is uitvoerig getest door kinderen en er zijn alleen smaken gekozen die ook koud heerlijk te drinken zijn, zodat het ook echt een alternatief is voor ranja en frisdrank. In 2022 won ik met Okae Kinderthee de Gezonde Innovatie Award! Mijn missie? 

LESS SUGAR FOR YOUR SWEETS

wat anderen over Okae kinderthee zeggen:

32.jpg

M. Tepperik

Zowel mijn zoontje van bijna 2 en ik als moeder genieten van de heerlijke thee van Okae! Onze favoriet is Mangoes Tea Tub. Hij wordt zowel warm als koud gedronken bij ons. Vooral ideaal om warm mee te nemen en gedurende de dag koud op te drinken zonder bittere smaak. Wij zijn om!

Karlijn

Wat een heerlijke (ijs) thee! Mijn kinderen genieten ervan! Vooral de strawberry Spa is favouriet!  

Wat ik bonus vind is de verpakking en het persoonlijke kaartje! Cadeautje om het uit te pakken! 

Annie

Snelle levering,  goede service!

En de thee is echt lekker! Alle smaken. Ik ben erg tevreden en blij met de theetjes!

Ontdek thee

de voordelen van kinderthee

Kinderthee aardbei Strawberry Spa

ook als ijsthee

Okae kinderthee is niet alleen lekker om warm te drinken, je kan er ook heerlijk ijsthee van maken! De thee wordt namelijk nooit bitter van smaak, juist alleen maar rijker. Het maken van de ijsthee kan de avond er voor, maar ook binnen een kwartier! Ontdek hier de verschillende manieren om je ijsthee te maken en geniet met mooi weer van heerlijke zelfgemaakte ijsthee. 

Suikervrije en cafeïnevrije thee voor kinderen

premium thee

Alle thee bevat 100% biologische en hoogwaardige ingrediënten, afkomstig van hele bladeren en echte stukken fruit en kruiden. Thee uit bijvoorbeeld de supermarkt bestaat vaak uit zogenoemd 'gruis', wat eigenlijk restmateriaal van de productie van thee is. Daarnaast bevatten andere merken kinderthee geregeld groene of zwarte thee waar cafeïne in zit en worden er vaak suikers aan toegevoegd. Okae kinderthee bevat geen cafeïne en geen toegevoegde suikers en is daarmee een gezondere keuze voor kinderen. 

kinderthee in biologisch afbreekbaar piramidezakje

unieke zakjes

De theezakjes van Okae zijn ongebleekt en gemaakt van milieuvriendelijk PLA, afkomstig van zetmeelrijke planten zoals maïs. Er is geen enkel plastic toegevoegd om de zakjes te dichten of het labeltje aan het zakje vast te maken, waardoor de zakjes 100% biologisch afbreekbaar zijn. Ze zijn extra groot zodat het effect van losse thee wordt verkregen, maar dan met het gemak van een theezakje!

Iconen white def.png
smaken kinderthee

de 4 smaken kinderthee

Wist je dat...

Okae Kinderthee alle smaken incl. los zakje_def.jpg

De zakjes van Okae kinderthee ook door de brievenbus bezorgd kunnen worden? Dit is niet alleen duurzamer, maar scheelt jou ook in de verzendkosten! 

IMG_1876 (1)_edited.jpg

De handgeplukte stukjes fruit en kruiden die Okae gebruikt uit biologische theetuinen komen? Ze worden volgens biologisch protocol geproduceerd en opgeslagen.

 • Order, levering en retour"
  Ik heb geen bevestiging van mijn order ontvangen​, wat nu? Controleer in dit geval eerst de spam box van je email. Mocht hij ook daar niet in zitten, mail dan naar info@okaeforkids.nl , dan helpen wij je verder. Hoe snel kan ik mijn bestelling verwachten? Je bestelling wordt binnen 1 tot 3 werkdagen bezorgd. Je ontvangt hier tevens een Track en Trace code van. Kijk ook op onze Verzend en Retour paginavoor meer informatie. Ik wil graag een product retour zenden, hoe werkt dit? Kijk op onze Verzend en Retour pagina voor meer informatie. Wordt er ook geleverd in België? Ja, in België wordt ook geleverd, maar aangezien een brievenbusverpakking daar niet bestaat worden er standaard pakketkosten in rekening gebracht.
 • Kwaliteit van de thee
  Wat is het verschil met (fruit)thee in de supermarkt? Al onze thee bevat 100% biologische en hoogwaardige ingrediënten, afkomstig van hele bladeren en echte stukken fruit en kruiden. Hierdoor wordt een betere smaak verkregen in vergelijking met supermarkt thee. Bovendien bevat thee uit de supermarkt vaak zogenoemd 'gruis', wat eigenlijk restmateriaal van de productie van thee is. Daarnaast bevat kinderthee uit de supermarkt geregeld groene of zwarte thee waar cafeïne in zit en worden er vaak suikers aan toegevoegd. Okae kinderthee bevat geen cafeïne en geen toegevoegde suikers en is daarmee een gezondere keuze voor kinderen. De thee zit bovendien in grote, 100% biologisch afbreekbare zakjes, gemaakt van mais. Wat betekent cafeïne vrij? De cafeïne in thee wordt ook wel theïne genoemd. Theïne zit in alle theebladeren en daaruit verkregen thee, zoals groene, witte en zwarte thee. Fruitthee, kruidenthee en rooibos thee wordt tevens thee genoemd door de bereiding en drinkwijze, maar wordt niet gemaakt uit thee bladeren. Hierdoor zijn deze blends altijd zonder cafeïne en daardoor erg geschikt voor kinderen en zwangeren. Waar zijn de theezakjes van gemaakt? De thee zakjes zijn ongebleekt en gemaakt van milieuvriendelijk PLA, wat gemaakt is van zetmeelrijke planten zoals suikerbieten, maïs en tarwe. Er is geen enkel plastic toegevoegd om de zakjes te dichten of het labeltje aan het zakje vast te maken, waardoor de zakjes 100% biologisch afbreekbaar zijn en bij het compost kunnen. De theezakjes zijn vrij groot, waarom is dat? Hoe meer ruimte de thee in het theekopje of de beker krijgt, des te beter de geur, smaak en kleur afgegeven wordt aan het water. Door grote theezakjes krijg je als het ware het effect van losse thee, maar dan met het gemak van een theezakje. Is Okae for Kids biologisch gecertificeerd? Ja, Okae for Kids is officieel gecertificeerd door SKAL bio controle. Op aanvraag kan het certificaat toegezonden worden.
 • Houdbaarheid
  Hoe lang is de thee houdbaar? Thee heeft een lange houdbaarheid, tot wel 2 jaar na productie. Indien het bewaaradvies wordt opgevolgd is de thee houdbaar tot de genoemde datum op de verpakking. Hoe kan ik de thee het beste bewaren? De thee kan het beste koel en droog bewaard worden, in gesloten verpakking. Het bewaaradvies staat tevens op de verpakking.
 • Gebruik
  Waarom is de thee pas geschikt voor kinderen vanaf 12 maand? Alle ingrediënten van Okae Kinderthee zijn veilig voor kinderen; ook voor baby's vanaf 6 maanden oud. De meeste baby's wennen echter pas vanaf 6 maanden oud aan andere voeding dan melk. De baby moet hier qua smaak aan wennen, maar ook de darmen moeten deze nieuwe voeding leren kennen. Omdat Okae kinderthee ook verschillende kruiden bevat, adviseren wij de thee te schenken vanaf 12 maanden. Zodoende is je kindje (en zijn de darmen van je kindje) al wat meer gewend. Wil je toch graag eerder thee aanbieden? Zet de thee dan eerst wat lichter. Is de thee ook voor volwassen geschikt? Ja, de thee kan ook prima door volwassenen gedronken worden. Zo wordt het thee-momentje nog gezelliger! Is de thee ook voor zwangeren geschikt? Ja, doordat er geen cafeïne in de thee zit zijn alle smaken van Okae for Kids ook erg geschikt om te drinken door zwangeren. Kan de thee ook koud gedronken worden? Ja, dat kan zeker. Let er wel op dat als je de thee alleen met koud water bereid, het wat langer kan duren voordat de geur, smaak en kleur aan het water zijn afgegeven. Bekijk ook onze pagina over ijsthee voor meer informatie over een koude bereiding. Hoeveel koppen thee kan ik zetten met 1 thee zakje? ​Uiteraard hangt dit erg af van het type thee, de grootte van de drinkbeker of mok en de sterkte waarop je de thee wenst te schenken en drinken. In de regel is 1 theezakje wel voor 2 á 3 keer te gebruiken, waarbij met name de rooibos thee (Mangoes Tea Tub, Apple Pie Pool) vaker mee gaat dan de kruiden- en fruitthee (Lemon Lagoon, Strawberry Spa).
 • IJsthee
  Hoe maak ik ijsthee? Kijk hiervoor op onze ijsthee pagina! Hoe lang kan de gemaakte ijsthee bewaard blijven? De ijsthee kan circa 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaard blijven.
 • Suikers
  Hoe kan het dat er bij sommige smaken toch suiker bij de voedingswaarden staat? Dit betreffen slechts van nature aanwezige suikers. Geen enkele smaak van Okae kinderthee bevat toegevoegde suikers. Wat is het verschil in hoeveelheid suiker dat een kind binnen krijgt met een glas conventionele ranja/limonade? In een glas limonade (200ml) zitten gemiddeld wel 16 gram suiker, dat zijn 4 suikerklontjes! In een glas kinderthee van Okae for Kids zit minder dan 0,1 gram aan (van nature aanwezige) suikers. Kijk ook eens op de website van het Diabetesfonds voor meer informatie over suiker in (fris)drank.
 • Aroma’s
  Waarom zit er natuurlijk aroma in Okae kinderthee? In Okae kinderthee zit een zeer beperkte hoeveelheid natuurlijk aroma. Dit zorgt ervoor dat de producten nét wat lekkerder ruiken en ze ondersteunen de smaak van het fruit en de toegevoegde kruiden. Ze bevatten geen suiker en maken de thee niet zoet van smaak. Wel wordt er een optimale en stabiele smaak verkregen, waardoor er geen andere toevoegingen nodig zijn. In Okae kinderthee zit alleen natuurlijk aroma dat voldoet aan alle kwalificaties die de EU aan voedselveiligheid stelt. Wat is natuurlijk aroma? Een natuurlijk aroma heeft een natuurlijke oorsprong (zoals plant of mineraal) en is gewonnen met behulp van een traditioneel voedselbereidingsproces, bijvoorbeeld koken, stomen of fermentatie. Zijn aroma's niet volgens traditioneel voedselbereidingsproces gemaakt en hebben ze geen natuurlijke oorsprong, dan staat op de verpakking alleen de term ‘aroma’. De term ‘kunstmatige aroma’s’ bestaat niet in de Europese wetgeving. In Okae kinderthee zit alleen natuurlijk aroma dat voldoet aan alle kwalificaties die de EU aan voedselveiligheid stelt.

bekijk ook deze producten eens

bottom of page