top of page
Zoeken

Gezonde voedingstips voor op je vakantie bestemming!

Ik deelde in de vorige blog al eet- en drink tips voor een lange (auto)reis. Ook op de vakantie bestemming is het echter verstandig om enigszins gezond en gevarieerd te blijven eten. In deze blog deel ik daarom mijn voedingstips voor op je vakantiebestemming! Daarnaast deel ik mijn inpaklijst met favoriete keukentools die altijd mee gaan op vakantie.Natuurlijk is het prima om op vakantie andere keuzes te maken qua voeding, maar het is ook verstandig om niet álle eetprincipes die jullie thuis hebben overboord te gooien. Blijf variëren en let er een beetje op dat niet alle maaltijden en tussendoortjes zoet of vettig zijn en maar weinig vezels bevatten. Zodoende blijven de darmen blij en dat voorkomt een hoop ellende op vakantie :) Hieronder deel ik mijn favoriete eet- en drinktips voor op je (zomerse) vakantie bestemming!


1. IJsthee zonder suiker

Wil je graag iets gezonds (naast water) te drinken geven op vakantie? Neem dan een verpakking Kinderthee mee! Er zitten 15 biologisch afbreekbare piramidezakjes thee in en je kunt er heerlijke ijsthee van maken! Je kunt de thee gewoon koud zetten (hij moet dan wel wat langer trekken) of met heet water zetten (buiten bereik van kinderen!) en vervolgens ijsblokjes aan toevoegen.

Tip: In de avond is de thee ook lekker om juist warm te zetten en bij te komen van de drukke dag.

2. Vocht uit groente en fruit

Wil jouw kind minder goed drinken bij warm weer? Geef hem of haar dan extra groente en fruit, want er zijn veel soorten die voor meer dan 80% uit water bestaan! Bovendien krijgen ze dan extra vitamines en vezels binnen. In deze blog vind je een lijst met groente en fruit waar veel vocht in zit en lees je nog meer verkoelende eet- en drinktips voor tijdens je vakantie.


3. Broodbeleg

Gaan jullie naar het buitenland? Broodbeleg is daar vaak nét even anders dan thuis. Voorkom teveel zoete opties op tafel en neem zelf een aantal spreads mee zoals een gemengde notenpasta, gezonde chocopasta of een lekkere vruchtenspread.


4. Voedzaam ontbijt

Start de dag goed en maak geregeld een extra voedzaam ontbijt zoals banaan pannenkoekjes, gekookte of gebakken eieren, havermout (pap), overnight oats, een lekkere smoothie(bowl) of yoghurt met lekker veel fruit en wat granen of nootjes! Wanneer je in de ochtend een lekker voedzaam ontbijt neemt zal je merken dat niet alleen jij, maar ook de kinderen veel langer verzadigd zijn en niet gelijk een loom gevoel krijgen halverwege de ochtend. Tip: neem een zakje fruit- en/of groentepoeder mee om door het beslag of de yoghurt te doen!


4. Ga naar de markt

Samen naar de lokale markt gaan is niet alleen hartstikke gezellig, maar je mag er vaak ook van alles proeven. Ideaal om nieuw eten te ontdekken en te variëren op vakantie. Vindt jouw kind proeven juist heel spannend? Of is jouw kind wellicht hoogsensitief? Dan kan het juist handig zijn om ook wat vertrouwd eten mee te nemen als je op pad gaat naar een markt of stadje. Zodoende is er altijd iets te eten dat bekend is, waardoor je geen 'strijd' om buitenlands eten krijgt.


5. Wees voorbereid: de must-haves op mijn inpaklijst

Tenslotte is het wel handig dat je een beetje voorbereid bent als je van plan bent om op vakantie ook af en toe zelf iets te maken en te blijven variëren. Niets is namelijk zo vervelend als erachter komen dat je geen garde hebt op je bestemming en met een vork het pannenkoekenbeslag te maken. Hieronder vind je dan ook mijn top 5 lijst van keukenspullen die altijd mee gaan op reis (zolang de bagageruimte het toe laat ;) ).

  1. De staafmixer: Ideaal voor pastasauzen, pannenkoekenbeslag en smoothies!

  2. Favoriete meelsoorten: Ga je naar het buitenland en weet je niet zeker of je er eenvoudig amandelmeel, havermeel of ander meel kunt vinden? Neem het dan mee!

  3. IJsblokjesvorm: Uiteraard alleen als je ook een vriezer op bestemming hebt, maar ideaal om zelf ijsthee te kunnen maken

  4. Herbruikbare rietjes: Fijn voor smoothies, maar ook voor onderweg. Toen de meiden nog jonger waren namen we ook kinderbestek mee omdat dat ook niet standaard aanwezig is.

  5. En tenslotte... mijn wafelijzer! Op vakantie hebben we alle tijd en dan vind ik het heerlijk om 's morgens wafels te bakken. Vergeet ook niet een kwast voor in het invetten. Wil je de wafels extra voedzaam maken? Neem dan ook een zakje groentepoeder mee!


Hopelijk hebben jullie ook iets aan deze (zomer)vakantie tips. Je vindt alle handige producten voor op vakantie ook terug op deze pagina. Wil je de blog met tips voor onderweg ook nog graag lezen? Klik dan hier.


En heb je nog een vraag aan mij? Stuur dan gerust een berichtje!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page