top of page
Zoeken

De voordelen van een thermos food jar

Bijgewerkt op: 29 jun. 2023

Een food jar wordt ook wel een voedselcontainer genoemd en is in feite een lekdicht bewaarbakje voor eten. Meestal zijn ze gemaakt van roestvrijstaal (houdt geen geuren of smaken vast en is hygiënisch) en vaak hebben ze ook een thermos functie, waardoor het ideaal is voor het meenemen van warme of juist koude voeding. In deze blog leg ik meer uit over de functie van zo'n thermos food jar en waarom ze ook voor kinderen (en baby's) interessant zijn om te gebruiken.

Thermos food jar voodselcontainer isolerend Fresk

De isolerende werking van een food jar

Iedereen kent de werking van een thermosfles: hij houdt je thee lekker warm in de winter en je ijsthee of water juist lekker koel op een warme zomerdag. Een thermos voedselcontainer werkt precies hetzelfde, maar dan voor voeding. De dubbelwandige, isolerende, laag zorgt ervoor dat warm eten (tot wel 6 uur) lekker warm blijft en koude voeding zoals yoghurt of zelfs ijs tot wel 8 uur koud blijft.


Deze warme voeding blijft lekker in een voedselcontainer

Een food jar voor kinderen is ideaal voor het warm houden van bijvoorbeeld een havermout pap, soep, (spelletjes)pasta, of een heerlijke gezonde apple crumble. Warm de voeding in de ochtend op en het blijft tot wel 6 uur lang warm, dus zeker nog tot de lunchpauze op school of na een sportwedstrijd. Een thermosbakje is ook ideaal voor het meenemen van warme babyvoeding. Zo heb je altijd een warme maaltijd voor je zoon of dochter bij de hand.

Fresk thermos voedselcontainer food jar
Fresk thermos voedselcontainer


Koud blijft ook écht koud

Wil jij je zoon of dochter graag yoghurt mee geven naar school? Of groente en fruit lekker vers houden? Misschien eet hij of zij in de zomer graag een koude (pasta)salade? IJsblokjes mee tijdens een dagje strand? Of zelfs (zelfgemaakt) ijs meenemen naar het park? Een thermos food jar is dan de uitkomst want hij houdt het eten tot wel 8 uur koud en vers. Ook gezonde yoghurtsnoepjes blijven er lekker in!


De voordelen van een food jar

  • Een (thermos) food jar is dus ideaal om de broodmaaltijden op school of tijdens een dagje uit af te wisselen en je zoon of dochter meer variatie te laten eten.

  • Daarnaast is het echt een uitkomst op warme dagen, waar de meeste voeding echt niet lekker blijft als het in een regulier bewaarbakje zit.

  • Andersom zorgt het er ook voor dat je eenvoudig een warme maaltijd aan je zoon of dochter mee kunt geven. Van babyvoeding tot soep naar school: de food jar blijft heel lang bruikbaar.

  • En heeft jouw zoon of dochter een allergie en is het soms lastig om hem of haar ook lekker mee te laten eten in een restaurant of bij een feestje? Met een thermos food jar geef je eenvoudig een allergeenvrije maaltijd mee.


Een food jar voor kinderen is natuurlijk extra leuk als hij ook een mooie kleur en print heeft! Daarom heb ik de food jars van Fresk in het assortiment opgenomen. Vrolijke prints en uiteraard vrij van BPA, weekmakers, pvc, lood en andere schadelijke stoffen. Klik hier om direct alle printjes te bekijken. En heb je nu nog vragen? Stuur me gerust een mailtje (info@okaeforkids.nl) of vul het contactformulier in.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page